Prečo doteraz nič nefungovalo?

8. februára 2022
2.png

Toľkokrát ste sa už snažili začať zdravo stravovať, ale nevydržalo vám to? Máte pocit zlyhania a výčitky svedomia? Nie ste v tom sami. Väčšina diét z časopisov a prípravkov na chudnutie sľubujú zázraky, no neponúkajú žiadne systematické riešenie…

Hotové jedálne lístky vás nič nenaučia

  • Paušálne vyskladané jedálne lístky, ak aj vyzerajú zdravo, nemusia  korešpondovať s vašimi potrebami, či už ide o množstvo kalórii alebo živín.
  • Podľa obmedzeného počtu receptov sa nemôžete stravovať donekonečna, skôr alebo neskôr sa vrátite k svojim stravovacím návykom.
  • Akákoľvek zmena v odborne nastavenom jedálnom lístku môže spôsobiť jeho nefunkčnosť.

Redukčné diéty, tabletky a čaje na chudnutie vedú k jojo-efektu a môžu aj uškodiť

  • Krátkodobé výrazné zníženie príjmu potravy alebo jej nahradenie diétnymi prípravkami, môže priniesť dočasný úbytok hmotnosti Gro ubudnutej váhy však obvykle spočíva v odvodnení. 
  • Konzumácia prípravkov na chudnutie nie je dlhodobo udžateľné riešenie a prakticky vždy vedie k jojo efektu. 
  • Navyše, nesprávnou diétou si môžete ešte viac rozhodiť metabolizmus, či dokonca privodiť zdravotné problémy! Napokon, aj každé ďalšie chudnutie pôjde ťažšie a ťažšie.

Články o výžive z časopisov sú vytrhnuté z kontextu vášho života

  • Ak naozaj chcete zmeniť svoje stravovanie, musíte k tomu pristupovať vedome a s jasným zámerom. Pokiaľ nemáte skutočné odhodlanie a motiváciu, náhodné informácie k vám prichádzajú a odchádzajú, bez toho, aby ste ich zahrnuli do svojich stravovacích návykov. Máločo z toho si skutočne zapamätáte a napokon, ani nemáte istotu, že ten článok bol pravdivý a písal ho skutočný odborník.

Krabičky na mieru nie sú skutočne na mieru

  • Krabičky sú robené na mieru len orientačne. Istotne nemá každý klient „krabičkárov“ vyskladaný svoj vlastný lístok s vlastnou individuálnou gramážou, s prihliadnutím na aktivity, intolerancie, s vynechaním neobľúbeného jedla, bolo by priam nemožné to zorganizovať. 
  • Časom sa vám takéto stravovanie zunuje a ak aj nie, zrejme si nebudete kupovať jedlo v krabičke od konca života. 
  • Pokiaľ si neosvojíte zásady správneho stravovavia, postupne sa vrátite k pôvodnému spôsobu stravovania, ktorý vás privedie k pôvodnému stavu. 

Intuícia nepozná fakty

  • Aj vy ste už počuli rady, že telo najlepšie vie, čo potrebuje a že sa treba riadiť intuíciou? Práve nasledovanie vašich vnútorných hlasov a chutí vás priviedlo tam, kde ste teraz a je naivné mysleť si, že k vám zrazu a zničoho nič prídu informácie o správnom stravovaní samé od seba.



Sme špecializovaná klinika zaoberajúca sa mentoringom v oblasti zdravia a zdravej výživy. Našim klientom pomáhame nielen efektívne schudnúť, no najmä cítiť sa fit.



KONTAKT


KDE NÁS NÁJDETE?

Hroznová 3/A,
83101 Bratislava