Benefity turistiky

3. novembra 2021
Dizajn-bez-názvu-4.png

Turistika sa stáva čoraz viac rozšírenejšou voľnočasovou aktivitou. Niektorí ju obľubujú vďaka krásnym výhľadom, prírode, iní kvôli pohybu či spoznávaniu nových miest. Ľudia začali spoznávať jej čaro najmä po vypuknutí pandémie, pretože boli dni, kedy sa nedalo cvičiť vonku či vo fitness centre a jedinou možnosťou ako byť v prírode, bolo ísť do hôr. Ak patríte medzi nadšencov turistiky, viete o čom hovorím. Ak ste si ju doteraz neobľúbili, je čas to zmeniť, či už kvôli vyššie uvedeným benefitom alebo tým zdravotným. Viete, ktoré 4 hlavné benefity turistika ponúka?

  1. Turistika je nenáročná 

Nepotrebujete sa naučiť žiadne špeciálne techniky, ani sa obávať či ich robíte správne, pretože turistika nie je silový, vytrvalostný ani iný druh tréningu. Počas turistiky kráčate, pričom chôdza je najprirodzenejší ľudský pohyb, a preto ju môže absolvovať každý. Množstvo času môžete na nej stráviť koľko chcete, vy si vyberáte ako vysoký kopec vyšlapete, kedy si dáte oddych a nemusíte vynaložiť veľké množstvo námahy ako napr. pri zdvíhaní činiek. Určite však potrebujete pohodlné topánky, ktoré vás netlačia, dobré počasie a super partiu ľudí. Ak ste veľký introvert a chodíte rád sám, je to ďalšia výhoda pre vás, pretože nemusíte čakať kým si spravia čas vaši priatelia, ale môžete ísť kedykoľvek vám to bude vyhovovať.

  1. Turistika je lacná 

Turistika je sama o sebe zdarma, peniaze miniete akurát na dopravu, avšak to už závisí od toho ako ďaleko chcete za horami cestovať. Samozrejme treba myslieť aj na nejaké to občerstvenie, ktoré ku krásnym výhľadom určite patrí, zase to však závisí od toho, ako veľmi ste nároční. Veľa ľudí vyhľadáva turistiku práve vďaka tomuto benefitu, pretože fitness centrá najmä vo veľkých mestách sú pomerne drahé, a tiež časovo obmedzené.

  1. Turistika je zdravá 

Vedeli ste o tom, že turistikou sa vám zlepšuje kondícia a spevňuje celá spodná časť tela aj brucho? Zároveň príjemne unavíte telo chôdzou, zároveň si oddýchnete na čerstvom vzduchu, v prírode a na slnku. Slnečné lúče sú účinným lekárom a neverili by ste ako vám niekoľkohodinový pobyt vonku vie pomôcť príjsť na iné myšlienky, načerpať energiu a zmierniť depresiu a stres.

  1. Turistika je nezabudnuteľný zážitok

Pri turistike môžete zažiť adrenalín, pretože kopce a príroda sú často nepredvídateľné a nie vždy je to úplne tak, ako si naplánujete. Vždy vás čakajú nové výhľady a nové zážitky. Ak ste milovníkom západov slnka, váš zážitok na kopci s výhľadom sa ešte znásobí. Môžete si tam vychutnať dobré jedlo, hudbu či smiech s priateľmi. Na čo nadväzuje aj spoznávanie nových ľudí, možno aj vytváranie priateľstiev alebo spoznanie vašich budúcich parťákov na turistiku. A navyše vaše vtipné zážitky si môžete navzájom vymieňať s inými ľuďmi a smiať sa na nich niekoľko ďalších rokov. Turistika robí váš život zaujímavejším, uznajte sami.




Sme špecializovaná klinika zaoberajúca sa mentoringom v oblasti zdravia a zdravej výživy. Našim klientom pomáhame nielen efektívne schudnúť, no najmä cítiť sa fit.



KONTAKT


KDE NÁS NÁJDETE?

Hroznová 3/A,
83101 Bratislava