Prečo je zdravá a vyvážená strava najlepšou voľbou pri chudnutí?

3. mája 20210
K-ül†nku-o-zdravej-strave-1.jpg

Keby ste sa rozhodovali schudnúť, akú cestu si vyberiete? Cestu diét, športu alebo vyváženej stravy?

Klienti sa nám často zdôverujú s nepríjemnými skúsenosťami, keď sa snažili schudnúť bez ohľadu na následky. Internet im ponúkol rýchle riešenia v podobe Keto diéty, Military (vojenskej) diéty, Ryžovej diéty či mnohých iných, s neudržateľným výsledkom.

Rýchle diéty síce prinášajú rýchle výsledky, no telu skôr uškodia, ako pomôžu. Tieto pomyselné skratky za okamžitým úspechom sú často sprevádzané jojo efektom, stratou imunity či energie a celkovým narušením vášho organizmu. Navyše tento začarovaný kruh stojí vašu peňaženku nemalé úspory.

Zdravá a vyvážená strava je jediným racionálnym riešením, ktoré by malo byť prvou a jedinou voľbou.

Úprava jedálnička  je najdôležitejším krokom na ceste za ideálnou postavou a váhou, ktorého výsledkom bude dlhodobé udržanie hmotnosti, celková psychická a fyzická pohoda a spokojnosť s vlastným telom. Po úprave telo reaguje takmer okamžite, pretože zrazu má všetko, čo potrebuje. Prestáva si robiť tukové zásoby, nie je unavené a uzdravuje sa. Prejaví sa to odvodnením organizmu, úbytkom váhy a prílevom energie.

Jedlá, ktoré sú chemicky upravované, spracované, obsahujú zbytočne veľa sladidiel alebo soli predstavujú pre organizmus záťaž. Viacerí z nás neboli od detstva vedení k strave bohatej na živiny a vitamíny, čo sa časom môže prejaviť na zdravotnom stave a imunite. Avšak, už pri prvých pozitívnych zmenách v stravovaní viete pomôcť telu vybudovať fungujúci imunitný systém, vyriešiť metabolické problémy, napraviť poruchy príjmu potravy a získať množstvo energie.

Zdravé stravovanie nie je veľká veda. Je o potravinách, ktoré bežne nájdete v obchodoch. Vyvráťme si aj domnienky, že príprava zdravých receptov je zdĺhavá a náročná. Nie je to pravda. Rovnako, ako nie je pravdou, že zdravé potraviny sú drahšie. Treba si uvedomiť, že jediné, čo skutočne potrebujete, je rozhodnutie nahradiť svoj pôvodný životný štýl za zdravší.

Zdravé stravovanie NIE JE DIÉTA,  je to životný štýl.

Aj tu platí pravidlo: pomaly ďalej zájdete. Prvým krokom k úspechu je pochopenie, čo vám škodí a čo pomáha. Zdravé stravovanie nie je len o redukovaní váhy, ale aj o tom cítiť sa dobre po všetkých stránkach. Budujete si svoje vlastné zdravie, svoje lepšie „ja“.




Sme špecializovaná klinika zaoberajúca sa mentoringom v oblasti zdravia a zdravej výživy. Našim klientom pomáhame nielen efektívne schudnúť, no najmä cítiť sa fit.



KONTAKT


KDE NÁS NÁJDETE?

Hroznová 3/A,
83101 Bratislava