Trpíte nedostatkom energie? Pomôžeme vám

25. novembra 2019
unava-1280x860.jpg

Byť unavená/ý po aktívnom dni večer, prípadne potvrdiť pohárom bieleho pri vyložených nohách na terase je také príjemné. A prirodzené.

Zobúdzať sa však unavená/ý, pospávať v práci, byť neschopná/ý sa sústrediť, rátať minúty do odchodu domov zo zamestnania, kde sa nám chce zvracať z mesiac neožehlenej bielizne, z neporiadku všade okolo – a nie že by si bol/a lenivá/ý, ale preto, že jednoducho nevládzeš, a myslíš si že v 25ke, 30ke, 40ke zrejme končí život, lebo čo by táto chronická úvaha mohla byť, už normálne nie je!!!

Ak tento stav trvá dlhšie, a možno si už ani nepamätáte, kedy sa to všetko začalo, zrejme už pôjde o chronickú únavu. Mnohým mojim klientom som s chronickou únavou nechtiac pomohla.

Nechtiac preto, že chronická únava nebola ten dôvod, kvôli ktorému pôvodne za mnou prišli. Zväčša to bola nadváha, neplodnosť, tráviace problémy, diabetes.

No takmer všetci klienti mi nezávisle od seba už po pár dňoch na „novej“ strave hlásili neskutočný nárast energie. Tak som sa zamyslela ako je to so mnou samou, že ja vlastne naozaj takmer bez problémov fungujem aktívne, pracujem 2x toľko ako iní ľudia a stále tú energiu mám…..a ani som si to neuvedomila. Tak som pátrala hlbšie a všetci odborníci, všetky štúdie sa zhodujú na niekoľkých veciach.

Na poprednom mieste je práve zmena stravovacích návykov a tá sa vlastne mojim klientom udiala. Nezdravé vysoko kalorické jedlá nás zabíjajú, naopak ľahká, pestrá, vyvážená strava nás energiou napĺňa. Prostredníctvom nej si doplníme zásoby železa (nehľadajte v rastlinných zdrojoch, ani ich vstrebateľnosť z nich nie je bohvieaká). Preto správne nakombinované mäso, rôzne druhy počas týždňa,  vnútornosti sú dobrá voľba. V strave nesmú chýbať vajcia, ryby (hlavne tie morské). Veľa zeleniny. Ovocie v primeranom množstve. Doplníme ňou nielen to železo, ale aj iné minerály a vitamíny a to čo stravou dostatočne doplniť nejde, správne a primerane suplementujeme. Dostatok vlákniny celkovo je potrebný tiež.

Zbavenie sa chronickej únavy môže podporiť aj zvládanie stresu, relaxácia a aj fyzická aktivita. No málokto vie, že taký stres súvisí so stravou, že správne doplnenie živín cez správnu potravu vás robí šťastnejšími a vyrovnanejšími. To tú už ale zabŕdame do témy, ktorú chcem svojim sledovateľom a klientom predostrieť až neskôr.

No a až po tomto všetkom nasleduje kvalitný spánok. A verte že ak sa správne odstravujete, následne si trochu zašportujete, a doprajete si k večeru trochu relaxu, kde bylinkový čajík, teplá vaňa či už spomínaný pohár bieleho suchého vína (pri redukcii neodporúčam)…budete spať ako bábätko.

Chcete sa aj vy zbaviť chronickej únavy? Napíšte mi, zbavím vás rýchlo a bezpečne tohto problému ani nebudete vedieť ako trvalou zmenou stravovacích návykov. Áno, raz a navždy, teda pokiaľ budete chcieť J ale verte mi, keď to raz pocítite, už sa toho nebudete chcieť vzdať.  A ak vy ste v pohode a chronickou únavou trpí niekto z vášho okolia, pokojne môžem byť jeho darček formou darčekovej poukážky (no…Vianoce opäť za rohom) , ak je vám blízky a ak nie, obaja vám budeme vďační za zdieľanie tejto informácie J Ďakujeme.




Sme špecializovaná klinika zaoberajúca sa mentoringom v oblasti zdravia a zdravej výživy. Našim klientom pomáhame nielen efektívne schudnúť, no najmä cítiť sa fit.



KONTAKT


KDE NÁS NÁJDETE?

Hroznová 3/A,
83101 Bratislava