Nemám čas, nemám peniaze

25. novembra 2019
nemam-čas-1-1280x860.jpg

Toto sú dve z najčastejších výhovoriek, ktoré počúvam odvšadiaľ, kde sa snažím presadiť to, že naše telo je jediný chrám, kde môžeme žiť. Jediné a najdôležitejšie obydlie, ktoré nám nikto nemôže vziať, bude vždy naše až do konca všetkých dní. A je len na nás, ako sa v ňom budem pri tomto pobyte cítiť. Áno ja viem, teraz príde na rad debata o genetike. O tom, aké choroby máte v rodine, aké predispozície ste si priniesli svojím narodením do vienka od svojich predkov. Nuž čo – tak toto ja vnímam ako ďalšiu z výhovoriek. Prepáčte mi. Avšak ak urobím všetko pre to, aby som vyživila svoje telo tak, aby bolo v poriadku, ak ho budem posilňovať a utužovať cvičením – mohla som pre neho v tomto živote urobiť viac?

Alebo môžem na to hodiť bobka a prejedať sa, jesť čo najviac spracovaných potravín, piť sladené vody s ktorými sa dá aj záchod čistiť, ládovať sa fritovanými potravinami, ktoré obsahujú karcinogénne látky, jesť toľko aby moje kĺby mohli čo najskôr trpieť nadváhou, aby som sa čo najskôr mohla prestať hýbať, aby mi ochabli svaly, začala ma bolieť chrbtica, aby na dobehli tráviace, kardiovaskulárne a iné neduhy a mohla som čím skôr navštíviť naše skvelé zdravotníctvo a začať tie peniaze, ktoré som predtým mohla investovať do seba v rámci učenia sa, ako môžem pristupovať k svojmu telu aby bolo čo najdlhšie zdravé, pchať do liekov. Nie síce ideálny, ale celkom pravidelný a nelogický postup nás ľudí.

Takže skôr, či neskôr tie peniaze miniete – a čo je lepšie, minúť ich na lieky a dúfať, že sa nám zdravie vráti, alebo ich investovať do svojho zdravia, kým ho ešte máme? Nie je to o ničom inom, len o určení si priorít. A navyše zdravá strava vôbec nemusí byť drahá. Svojich klientov nenútim kupovať si drahé potraviny a už vôbec nie doplnky, vždy pri nastavení stravy vychádzam z toho, čo si kupujú a jedávajú doteraz. Čiže sa plne prispôsobím ich podmienkam.

Nemám čas – ani toto u mňa neobstojí. Znova je to všetko vecou priorít. Nič na svete nie je dôležitejšie ako vy. Ani vaša práca, ani vaše deti, ani váš partner – keď vás nebude, čo z toho bude mať zmysel? Ak vy nebudete zdraví a v poriadku, nebudete vedieť pracovať a zarábať pre svoju rodinu, vaše deti nebudú mať vo vás tú oporu o ktorú sa tak snažíte. vaše snaženie na úkor vášho zdravia je kontraproduktívne, nemyslíte? Preto si nájdite čas sami na seba. Nemusíte tráviť hodiny času na posilňovacích strojoch. V podstate vám stačí 45 minút niekoľko krát do týždňa a to za to stojí. A ak si ja nájdem čas na cvičenie ja, pričom máme s partnerom tri práce, veľkú domácnosť, ktorú obývame dvaja dospelí, tri pubertálne deti, dvaja psy a teda sa bavíme o tom, že varíme spolu pre piatich, periem pre piatich, žehlím pre piatich plus priestor, ktorý obývame má rozlohu 5 izbového bytu….tak myslím že chápete, že ani toto pre mňa nie je argument. Vždy sa dá nájsť čas pre nás samých, spôsob ako to upratať, aby dobre bolo. Držím vám palce, aby ste si správne a včas upratali svoje priority, aby ste prišli na spôsob ako sa to dá a prestali hľadať dôvody, ako sa to nedá. Pretože ten, kto chce, hľadá spôsoby, ten kto nechce, hľadá dôvody. Toto ste už určite neraz počuli.




Sme špecializovaná klinika zaoberajúca sa mentoringom v oblasti zdravia a zdravej výživy. Našim klientom pomáhame nielen efektívne schudnúť, no najmä cítiť sa fit.



KONTAKT


KDE NÁS NÁJDETE?

Hroznová 3/A,
83101 Bratislava